Ha egy dokumentumot le akarunk menteni, akkor két lehetőségünk van: vagy a mentés billentyűkombináció, vagy a mentés másként billentyűparancs. Miben különbözik a kettő? Mikor érdemes a mentés billentyűparancsot használni és hogyan tegyük?

Hogyan használjuk a mentés billentyűkombinációt?

Egy dokumentumot rendkívül egyszerű a mentés funkcióval lementeni. Mentheted a dokumentumot akár egérrel is. Ebben az esetben egérrel rákattintasz a Fájl menüre, ahol kiválasztod a mentés lehetőséget.

A mentés billentyűkombináció használatával  még ennél is egyszerűbb dolgod van, csupán két gombot kell egyszerre lenyomnod és már le is mentetted a dokumentumot. A mentés billentyűkombináció pedig a következő:

CTRL + S

Mi a különbség a mentés másként billentyűparancs és a mentés billentyűkombináció között

Hasonló, de mégis vannak a különbségek a mentés másként billentyűparancs és a mentés billentyűkombináció között. Hasonlóság, hogy a dokumentumok mentésekor mindkét lehetőséget használhatjuk, a cél ugyanaz: a dokumentum mentése. A hogyan azonban más.

A mentés egyszerűbb, gyorsabb abban a pillanatban frissíti, felülírja a fájlt, nem szakítja meg a munkát, a képernyő változatlan marad.

A mentés másként viszont egy lépéssel több, mert ilyenkor megjelenik egy párbeszéd ablak, ami lehetővé teszi, hogy átnevezd a fájlt, módosíts a fájl típusán vagy egy új verziót hozz létre az eredeti mellett.

Mentéskor nem marad meg az eredeti fájl, hanem felülírja az új változat. Ha a mentés másként billentyűparancsot használjuk, akkor viszont a régi dokumentum is megmarad és létrejön egy új fájl is a dokumentum pillanatnyi állapotában új névvel, új formátumba lesz elmentve.

Összegezve a mentés billentyűkombinációt akkor érdemes használni, ha nem akarunk más változást a fájlon létrehozni, sietünk és nem szeretnénk egy plusz lépést beiktatni, illetve kell egy gyors mentés, hogy ne vesszen el a munkánk. Praktikus, kényelmes, gyors megoldás.

Felhasznált források: weblogographic.hu; hbo.blogotirni.hu