A mindennapi számítógépes munkában nagy segítség, ha bizonyos már végrehajtott lépéseket gyorsan és egyszerűen vissza tudunk vonni. Ugyanis a visszavonás billentyű segítségével is megoldható.

Visszavonás billentyűkombináció

A visszavonás billentyűkombinációban ismét a ctrl (control) gombot fogjuk segítségül hívni. A billentyűkombináció pontosan pedig ez:

CTRL + Z

A billentyűket egyidejűleg kell nyomva tartani a másodperc egy tört részéig. Az mindegy, hogy egyszerre nyomod-e le, vagy pedig egymás után a fenti sorrendben.

A visszavonás visszavonása billentyűvel

Tudtad? Létezik billentyűkombináció a visszavonás visszavonására is. Ha egyszer már alkalmaztad a fenti visszavonás billentyű kombinációját, de mégis úgy döntesz, hogy mégiscsak a korábbi verzió volt a jó, akkor van lehetőséged visszacsinálni a visszavonást. Mindezt ugyanúgy egy billentyűkombinációval, mégpedig ezzel:

CTRL + Y

Ugyanúgy, ahogy a visszavonás billentyűnél, itt is a billentyűket egyidejűleg kell nyomva tartania másodperc egy tört részéig. Az mindegy, hogy egyszerre nyomod-e le, vagy pedig egymás után a fenti sorrendben.