A shift billentyű sokféle billentyűkombinációban előfordul, így fontos, hogy tudjuk a helyét a billentyűzeten. De pontosan melyik a SHIFT billentyű?

Mire használhatod a SHIFT billentyűt?

Mint fent már említettem, sokféle billentyűkombinációban kap szerepet a SHIFT gomb (magyar kiejtés: sift gomb). Pl. az új mappa létrehozása is ilyen. A legtöbben azonban talán kis- és nagybetű váltáskor használjuk. Ilyenkor csak annyit kell tennünk, hogy benyomjuk és úgy tarjuk a SHIFT billetnyűt, majd ezután megnyomjuk annak a betűnek a gombját, amiből nagyot szeretnénk írni. Ennyi az egész.

Melyik a SHIFT billentyű a billentyűzeten?

A SHIFT billentyűből kettő is van a billentyűzeten általában. Azt, hogy melyik a SHIFT billentyű, könnyedén megállapíthatjuk, ha magára a billentyűre is rá van írva, hogy „shift”. A másik jel, ami még ezen a billentyűn szokott lenni, az egy felfelé mutató nyíl.

Az egyik SHIFT billentyű a billentyűzet bal oldalán található, alulról a második sor legelején, a CTRL billentyű felett. A másik SHIFT billentyű pedig általában a nagy ENTER billentyű alatt helyezkedik el, vagy annak közelében. Egy sorban kell keresni az első SHIFT billentyűvel, csak kicsit jobbra haladva.

SHIFT billentyű helye a billentyűzeten