Melyik a tab billentyű a billentyűzeten, melyik a legfontosabb funkciója?  Az irodai munkához elengedhetetlen ismerni a tab billentyű használatát.

Melyik a tab billentyű a billentyűzeten?

A tabulátor billentyű a billentyűzet bal oldalán a q mellett található, két nyíl illetve a tab felirattal azonosítható. A beviteli billentyűk közé tartozik mint az enter, szóköz és a backspace.

Melyik a tab billentyű a legfontosabb funkciója?

A tabulátor, vagy röviden a tab billentyű az a billentyű, amelyet lenyomva a kurzor szövegsor következő tabulációs pontjára ugrik. A szöveg vízszintes irányú igazítására szolgálnak, lehetővé teszi az oszlopszerű elrendezést.    

Hogyan használjuk a tab billentyűt?

A tab billentyű jelentősen megkönnyítheti a munkánkat, sokan ismerik, de nincsenek tisztában a megfelelő használatával.  

A tabulátorokat igazításra szokták használni a szövegszerkesztőben. Balra, jobbra, középre vagy egy tizedes-elválasztóhoz is teheted illetve különleges szimbólumokat is beszúrhatsz.

 A tabulátoroknak több típusa van a balra igazított a szöveg szélét, a középre igazított a szöveg középső pozícióját a jobbra pedig a szöveg jobb szélét fogja jelölni, a decimális tabulátor a számokért felel.

A tabulátorok párbeszédpanelt előhívhatod, ha duplán kattintsz a vonalzón arra a helyre ahová szeretnéd a tabulátort tenni.  Először balra, jobbra, középre tizedes elválasztó jelre fog állni.

A tabulátorokat további funkciókkal tudod, beállítani megnyitod a lap elrendezése -> bekezdés box jobb alsó sarkában lévő jobbra lefelé mutató nyílra -> tabulátorok parancsgombra kattintva.

Ha beállítottad tabulátorok helyét, akkor, ha egyszer megnyomod a tab billentyűt, akkor az az adott pont lesz a karakter következő helye

Melyik a tab billentyű legnagyobb előnye?

A tabulátor legnagyobb előnye, hogy oszlopszerű elrendezése miatt, pontosan kerülnek a szövegek, ahová szeretnénk.

Ha egymás alá akarunk helyezni szövegeket, akkor hasznos, ha tabulátort, használjuk, vagy pl. aláírást szeretnénk a szöveg alján, akkor a kipontozott szöveget is érdemes tabulátorral végezni. Sokan ilyenkor a szóközt nyomkodják, de pontatlan lesz és elcsúszik a szöveg.

A tabulátorokat egy bekezdésre tudjuk beállítani, bekezdésen belül nem lehet többféle lehetőséget használni.

Felhasznált források: informatika.gtportal.eu, irodatunder.hu, wikipedia.org. support.microsoft.com